Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Τυρόπιτα εύκολη και πεντανόστιμη ιδανική για το σχολείο

Υλικά


1/2 κιλό φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο
2 φλ. ανθότυρο σε τρίμματα
1 φλ. κασέρι τριμμένο
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 ματσάκι δυόσμο
2 κλωνάρια ρίγανη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι
Για την κρέμα:
4 αβγά
200 γρ. γιαούρτι
2 φλ. γάλα
2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Παίρνουμε το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι. Αλείφουμε το ταψί μας, όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερα, και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας ρίχνοντας λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε.


Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, το δυόσμο ψιλοκομμένο την ρίγανη, το πιπέρι και την πάπρικα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, γάλα και το σουσάμι, τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη.


Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα να φουσκώσει, αλλιώς ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.