Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Έκαψαν το αυτοκίνητο δημοσιογράφου στου Παπάγου

Εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν τη νύχτα άγνωστοι δράστες στο αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας
Μίνας Καραμήτρου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της, στην περιοχή του Παπάγου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί.


«Είχα δεχθεί πιέσεις από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να αλλάξω τον τρόπο της δουλειάς μου» είπε το πρωί η Μίνα Καραμήτρου στην ΕΡΤ. «Δεν με πτοούν οι ενέργειες αυτές», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία ερευνά εάν η επίθεση στη δημοσιογράφο συνδέεται με την επίθεση που έγινε λίγο αργότερα στο Α.Τ. Καισαριανής και διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζεται «ο εμπρησμός του αυτοκινήτου και η στοχοποίηση της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία η ελευθερία του Τύπου, την οποία η Μίνα Καραμήτρου υπηρετεί, είναι αδιαπραγμάτευτη. Η στοχοποίησή της, όπως και η άθλια ενέργεια εναντίον της, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και οι δράστες θα λογοδοτήσουν», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι δημοσιογράφοι καθημερινά κάνουν τη δουλειά τους με προσήλωση στην ανεξαρτησία και την αντικειμενική πληροφόρηση. Αυτό κάνει και η Μίνα Καραμήτρου. Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται. Οι δράστες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη». Αυτά αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε ανάρτησή της στο Twitter, σχετικά με την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου και στην σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αυτή η ενέργεια όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο έργο των δημοσιογράφων, αλλά ρίχνει νερό στο μύλο όσων έχουν συμφέρον από τον αποπροσανατολισμό και την ενίσχυση του κλίματος αστυνομοκρατίας και καταστολής».