Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Δοκίμασε να μαγειρέψεις την πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή σπεσιαλιτέ από την Θεσπρωτία για κατσικάκι ψητό στο φούρνο.

Δοκίμασε να μαγειρέψεις την πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή σπεσιαλιτέ από την
Θεσπρωτία για κατσικάκι ψητό στο φούρνο και στείλε μου τις εντυπώσεις σου και των καλεσμένων σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

1 ή 2 μπούτια 3 1/2 κιλά
1 κουταλιά ρίγανη
2 κουταλιές θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
50 γραμ. λάδι
50 γραμ. λευκό κρασί

Διαδικασία

Μία ώρα πριν από το ψήσιμο, ανακατεύετε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη δάφνη ψιλοκομμένη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αλείφετε το κρέας με λάδι, με ένα πινέλο και μετά, το πασπαλίζετε με τα αρωματικά χόρτα.

Τοποθετείτε το μπούτι σε πήλινο δοχείο, ή σε ταψί από πυρίμαχο υλικό με το κόκαλο του κρέατος στο κάτω μέρος του ταψιού.

Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό, και το βάζετε να ψηθεί σε ζεστό φούρνο, σε θερμοκρασία 200 βαθμών.

Βάζετε σε μπώλ το λάδι, το κρασί, τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα χτυπάτε να γίνουν μία κρέμα.

Μόλις αρχίσει να ροδίζει το κρέας, ανοίγετε το φούρνο και το αλείφετε με τη σάλτσα που έχετε στο μπώλ.

Θα επεναλάβετε το ίδιο πράγμα πολλές φορές, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η επιφάνεια του κρέατος.

Γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά, ρίχνετε λίγο νερό, αν χρειαστεί και συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να ψηθεί το κρέας (1 1/2 ώρα), φροντίζοντας να σας μείνει λίγη σάλτσα, ώστε να περιχύσετε το κρέας κατά το σερβίρισμα.

Κόβετε το κατσικάκι ψητό στο φούρνο σε φέτες, αφαιρώντας το κόκαλο και το σερβίρετε με ρύζι, πιλάφι ή λαχανικά της εποχής.