Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Νοστιμότατο και μυρωδάτο αρνί στον φούρνο

Το αρνί, παραδοσιακά, είναι ένα από τα απαραίτητα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού.
Η πιο κάτω συνταγή μου θα σας κατευθύνει με ακρίβεια για να φτιάξετε νοστιμότατο και μυρωδάτο αρνί στον φούρνο. Σημαντικό για το ωραίο αποτέλεσμα είναι το πολύ καλής ποιότητας κρέας.

Επίσης, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σπάσει το κόκκαλο στο μπούτι για να μπορέσετε να το λυγίσετε και να χωρέσει σ’ ένα ταψί κανονικού μεγέθους. Θα χρειαστείτε ένα μέτριο ταψί που να διαθέτει σχάρα. Το μυστικό επιτυχίας είναι η χαμηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 5 ώρες

Υλικά

Για 8 μερίδες
1 αρνί μπούτι γύρω στα 3 κιλά (πείτε στον κρεοπώλη σας να σπάσει το κόκκαλο για να λυγίζει ώστε να χωρέσει άνετα στο ταψί)
100 γρ. μουστάρδα
30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
10 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

2. Σ’ ένα μεγάλο ταψί που διαθέτει σχάρα ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τοποθετούμε το μπούτι πάνω στη σχάρα.

3. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε με το μείγμα το μπούτι και τοποθετούμε πάνω στο αρνί τα φύλλα δάφνης.

4. Σκεπάζουμε το μπούτι με λαδόχαρτο και σφραγίζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε καλυμμένο για 5 ώρες.

5. Τα τελευταία 30 λεπτά ψησίματος ξεσκεπάζουμε το μπούτι και το ψήνουμε ακάλυπτο. Βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο και το αφήνουμε καλυμμένο για 15 λεπτά προτού το κόψουμε το αρνί σε μερίδες για να σερβίρουμε. Το κρέας θα είναι πολύ μαλακό!