Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

Bικτώρια Καρύδα: Η σπαρακτική πρώτη συνέντευξη για τον Γιάννη Μακρή! «Τον νιώθω ακόμα δίπλα μου...»

Ραγίζει καρδιές η Βικτώρια Καρύδα, στην πρώτη της συνέντευξη σχεδόν έξι μήνες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του συζύγου της,
Γιάννη Μακρή! «Τον νιώθω ακόμα δίπλα μου...» λέει μεταξύ άλλων!


Ντυμένη στα μαύρα, με τα μάτια της να τρέχουν δάκρυα και της να πνίγεται από λυγμούς, η Βικτώρια Καρύδα μιλάει για όλους και για όλα!


«Αν δεν πήγαινα σε αυτό το show εκείνο το βράδυ και αν ήμουν μαζί του, μπορεί να είχε σωθεί. Όταν έφυγε ο Γιάννης από την ζωή έλεγα μέσα μου “Αν ήμασταν μαζί στα εγκαίνια του μαγαζιού μπορεί όλα να ήταν διαφορετικά

Ποτέ δεν μου είχε πει ότι φοβάται. Ποτέ δεν μου έδωσε περιθώριο να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Αν ήξερε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, εκείνος, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, θα έπαιρνε προστασία. Κυκλοφορούσε με βεσπάκι, γιατί δεν του άρεσε να είναι στην κίνηση και δεν είχε κάποιον για προστασία. Δεν φορούσε ούτε κράνος. Ήθελε να αισθάνεται ελεύθερος και έπαιρνε και τα παιδάκια πάνω στο βεσπάκι, κάτι το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου και τον μάλωνα. Δεν φοβόταν κάτι.» λέει η ίδια, λίγο μετά την ανάρτησή της.

Όλα αυτά που έχουν γραφτεί και ακουστεί για το παρελθόν του στο εξωτερικό;

Καμιά σχέση με όσα ακούγονταν στις ειδήσεις. Έβγαζαν άσχημα πράγματα χωρίς να γνωρίζουν τον άνθρωπο, κάτι που θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Για μένα αλλά και για τους περισσότερους που τον γνώρισαν στην Ελλάδα ο Γιάννης ήταν ο καλύτερος άνθρωπος. Κανένας δεν θα πει ούτε μια κακιά λέξη.

Είχε κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες; Γιατί μπήκε στο στόχαστρο κάποιων;

Είναι αυτό που δεν περίμενα ποτέ. Και πιστεύω ότι ούτε ο Γιάννης το περίμενε. Γιατί έχουμε μια οικογένεια. Δεν πρέπει να προστατεύουμε την οικογένεια; Και αυτό είναι που με τρώει μέσα μου: Ποιος και γιατί… Δεν υπήρχε κάτι που να μας κάνει να φοβόμαστε. Ήμασταν χαρούμενοι, πηγαίναμε ταξίδια με τα παιδιά μας, βγαίναμε στο κέντρο της Γλυφάδας στις κούνιες και στον παιδότοπο. Ο άνδρας μου δούλευε και επέστρεφε στις 3 το μεσημέρι από τη δουλειά του.

Στο μυαλό της Βικτώριας Καρύδα ο άνδρας της είναι ακόμη ζωντανός. Όταν αναφέρεται σε αυτόν χρησιμοποιεί ενεστώτα και όπως δήλωσε στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, τον αισθάνεται δίπλα της.

Τα μάτια της πλημμυρίζουν δάκρυα όταν συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί και προσγειώνεται απότομα στο σήμερα.

«Ο Γιάννης ήταν το καλύτερο παιδί. Ο καλύτερος άνθρωπος και όχι μόνο μέσα στην οικογένεια, αλλά και με τους φίλους του, ακόμη και με αγνώστους. Βοηθούσε τους ανθρώπους και, αν είχε πρόβλημα κάποιος, έτρεχε να του συμπαρασταθεί. Σε μένα – από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο πρόβλημα – έλεγε πάντα «Αχ αγαπούλα μου, δεν πειράζει».

Δολοφονία Μακρή: Ο άγνωστος καυγάς με τον Λιβανέζο που ανατίναξαν στη Βουλιαγμένης

Καυγά με τον 56χρονο Αυστραλό με καταγωγή από τον Λίβανο που έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης την 1η Μαρτίου, στη λ.Βουλιαγμένης, φέρεται να είχε μερικές εβδομάδες πριν από τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Η αστυνομία αναζητώντας τα κίνητρα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή προσπαθεί να συνθέσει πλήρως το παζλ των κινήσεών του ένα μεγάλο διάστημα πριν από τη δολοφονία του, ώστε να βρει ποιος έδωσε την εντολή στον 31χρονο Βούλγαρο που έχει ήδη προφυλακισθεί ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ενώ ως συνεργός του αναζητείται ο αδελφός του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από tovima.gr, o Γιάννης Μακρής φέρεται να είχε έρθει σε σύγκρουση με Αλβανούς ποινικούς που φέρονται ότι είχαν μεσολαβήσει ώστε να του επιστραφεί ένα πολυτελές τζιπ που του είχαν κλέψει από το σπίτι του. Το αντίτιμο της «μεσολάβησης» ήταν 10.000 ευρώ, ωστόσο, μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε και ένα άλμπουμ με φωτογραφίας της συζύγου του Γιάννη Μακρή, του μοντέλου Βικτώριας Καρύδα, το οποίος δεν επεστράφη ποτέ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ που επικαλείται στοιχεία και καταθέσεις από τη δικογραφία ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας φέρεται να είχε φιλονικήσει με υπευθύνους εταιρειών στην Μύκονο σε κρατικό διαγωνισμό για έργο καθαρισμού ενώ είχε προκληθεί επεισόδιο σε μπαρ του «νησιού των Ανέμων» σε συνάντηση του με Λιβανέζο επιχειρηματία με τον οποίο είχαν αντιδικίες από την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.

Για τους αστυνομικούς ιδιαίτερα σημαντική κρίθηκε η κατάθεση του πατέρα του θύματος, καθώς φαίνεται να ήξερε πολλά -όπως ήταν φυσικό- για τις επαγγελματικές κινήσεις του γιου του. Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από όλη την έρευνα δεν έχουν ακόμη οδηγήσει στην απάντηση του βασικού ερωτήματος για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας: Ποιός και γιατί έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του 46χρονου.