Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Πιείτε αυτό το ρόφημα! Χάστε 5 κιλά τον μήνα

Η δίαιτα με αγκινάρες περιλαμβάνει την κατανάλωση νερού αγκινάρας τρεις φορές την ημέρα.
Κάντε το για δέκα μέρες το μήνα, για τουλάχιστον τρεις μήνες. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο θα χάσετε βάρος, αλλά και θα αποτοξινώσετε το σώμα σας. Για αυτές τις δέκα ημέρες, θα ακολουθήσετε μια διατροφή βασισμένη σε φυσικούς χυμούς, φρούτα και λαχανικά, χωρίς λίπη ή επεξεργασμένα φαγητά. Συνιστούμε επίσης τουλάχιστον μισή ώρα άσκησης την ημέρα.

Πώς φτιάχνεται το νερό αγκινάρας

Είναι πολύ εύκολο. Πάρτε δύο αγκινάρες μεσαίου μεγέθους, που είναι πολύ φρέσκες, με σκούρα φλούδα και υγιή όψη. Πλύνετε τις καλά και κόψτε την άκρη του κοτσανιού. Κόψτε τις στη μέση και έπειτα πλύνετε καλά τα δύο μισά.

Βάλτε ενάμισι λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα. Βράστε τις δύο αγκινάρες μέχρι αποκτήσουν χρώμα και να μαλακώσουν λίγο.

Μόλις βράσουν, πάρτε το νερό τους. Μπορείτε να προσθέσετε τις αγκινάρες στα γεύματά σας. Με λίγο λάδι, αλάτι και ξίδι έχετε ένα πολύ υγιεινό και γευστικό πιάτο. Το νερό αγκινάρας θα είναι ο οδηγός της δίαιτάς σας. Θα έχετε ενάμισι λίτρο νερό. Πίνετε από αυτό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε μετά το πρωινό: για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι νιφάδες βρώμης, ένα μήλο και έπειτα ένα ποτήρι νερό αγκινάρας. Μπορείτε επίσης να το πίνετε μετά τα κύρια γεύματά σας. Να θυμάστε ότι ενισχύει την πέψη σας, ότι είναι διουρητικό και ότι σας βοηθάει να επεξεργαστείτε τα λίπη. Γι’αυτό προτείνουμε να το πίνετε μετά τα γεύματα.

Μπορείτε να πιείτε το ενάμισι λίτρο μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο και όταν το πίνετε να το συνδυάζετε με λίγο χυμό λεμονιού και φύλλα μέντας. Η γεύση είναι καλύτερη και οι ωφέλειες θα είναι μεγαλύτερες. Να θυμάστε ότι είναι καλό να ακολουθείτε μια διατροφή χαρακτηριζόμενη από ποικιλία, από την οποία δεν λείπουν οι σαλάτες και να ασκείστε λίγο. Μία ώρα περπάτημα την ημέρα, για παράδειγμα, αρκεί, και η δίαιτα αυτή θα είναι οπωσδήποτε πολύ πιο εύκολη αν την κάνετε μαζί με κάποιο συγγενή ή φίλο.