Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Μια διαφορετική, πολύ ιδιαίτερης γεύσης συνταγή. Ταραμοσαλατα με αβοκαντο. Δοκίμασέ την και θα αφήσεις όλους τους καλεσμένους ικανοποιημένους.

Υλικά:


2 καλά γεμάτες  κουταλιές ταραμά λευκό
2 μέτρια ώριμα αβοκάντο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Δύο λεμόνια (το χυμό)
1 μέτριο κρεμμύδι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στύβουμε τα λεμόνια.

Βάζουμε τον ταραμά στο multi ή σε blender με 2 κουταλιές λεμόνι , με το κρεμμύδι  κομμένο σε
κομμάτια και αλέθουμε μέχρι να γίνουν πολτός .

 Όταν έχει γίνει σχεδόν λείο τομείγμα μας, καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε φετούλες.

Τις προσθέτουμεστο μείγμα του ταραμά και αλέθουμε. Ανοίγουμε το σκέπασμα και προσθέτουμε  2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι ακόμη. Ξανααλέθουμε. Ελέγχουμε τη γεύση  και
προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι και σταδιακά όσο λεμόνι μας αρέσει. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και απολαμβάνουμε με φρεσκοψημένο ψωμάκι !

Παρατηρήσεις:

1)Επειδή το αβοκάντο μαυρίζει, το καθαρίζουμε την ώρα που θα το προσθέσουμε στο μείγμα μας για να μη χαλάσει το χρώμα της σαλάτας μας. Το λεμόνι που έχουμε προσθέσει   στην σαλάτα  την  προστατεύει μετά  από την χρωματική αλλοίωση.

2)Εννοείται ότι δεν βάζουμε αλάτι. Ο ταραμάς είναι αρκετά αλμυρός. Επίσης –  κατά τη δική μου γνώμη –  δεν χρειάζεται περισσότερο ελαιόλαδο γιατί  η βουτυράτη υφή του
αβοκάντο δίνει την λιπαρότητα που χρειάζεται. Έτσι δεν αυξάνονται και οι θερμίδες.