Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες. Εξαιρετικό μέσα στην απλότητά του, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με μερικά, ζουμερά μυστικά.

Όσες περίπλοκες συνταγές κι αν δεις ή δοκιμάσεις εκεί έξω, πάντα τα αγαπημένα σου πιάτα θα παραμένουν εκείνα τα εξαιρετικά απλά και νόστιμα φαγητά της παιδικής σου ηλικίας.
Καλύτερο παράδειγμα από την μπριζόλα με πατάτες δεν υπάρχει. Εξαιρετικό μέσα στην απλότητά του, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με μερικά, ζουμερά μυστικά…

Υλικά για 2 άτομα

650γρ. μπριζόλα, κομμένη σε λωρίδες
650γρ. πατάτες baby, κομμένες στα 4
1 κ. σ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
1 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ. γλ. φρέσκια ρίγανη
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

1/3 φλιτζανιού soy sauce
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μπριζόλα, τη soy sauce, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί όσο μαγειρεύουμε τις πατάτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 1 κ. σ. βούτυρο, μαζί με 1 κ. σ. ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. Έπειτα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ. σ. βούτυρο, το σκόρδο, το μπούκοβο και τα φρέσκα μυρωδικά. Απλώνουμε το κρέας στο τηγάνι, φροντίζοντας να κρατήσουμε τη μαρινάδα για αργότερα. Μαγειρεύουμε το κρέας 1 λεπτό από την κάθε πλευρά ή περισσότερο (αν θέλουμε το κρέας μας πιο καλοψημένο).

Προσθέτουμε και τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνουμε τις πατάτες ξανά στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με λίγο ακόμα μπούκοβο, φρέσκα μυρωδικά και μια πρέζα παρμεζάνας πάνω από τις πατάτες (προαιρετικά).