Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Μια εξαιρετικά νόστιμη, διαφορετική συνταγή. Ψάρι στο φούρνο και σάλτσα ντομάτας

Μια εξαιρετικά νόστιμη, διαφορετική και περίεργη συνταγή για να φτιάξεις ψάρι με ταχίνι και κόκκινη σάλτσα ντομάτας στον φούρνο θα βρεις παρακάτω.


Η συνταγή είναι από το χωριό της θείας μου και είναι παραδοσιακή και την μαγειρεύανε οι νοικοκυρές το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

2 κιλά περίπου ψάρι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 φλιτζάνι λάδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλατοπίπερο
3 κουταλιές ταχίνι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές στρογγυλές φέτες, καθαρίζουμε το σκόρδο, τα τοποθετούμε στο ταψί με το λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο.

Όταν τσιγαριστούν λίγο, τα σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη και το μαϊντανό.

Αφού μισοψηθεί το ψάρι, το ραντίζουμε κάθε τόσο με το ταχίνι (που έχουμε πριν διαλύσει σε νερό) μέχρι να τελειώσει το ψήσιμό του.

Το ψάρι με ταχίνι στο φούρνο είναι έτοιμο και σερβίρεται με πιλάφι.