Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Νηστεύουν σας εχουμε την καλυτερη συνταγη κεικ!!

Υλικά


2 ποτήρια αλεύρι ολικής άλεσης
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
3 κουταλάκια μπεικιν πάουτερ
2 βανίλιες
2 κουταλιές ανθόνερο
ξύσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουτερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, την βανίλια. Τα ανακατεύουμε.

Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το ανθόνερο, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και ανακατεουμε. Τέλος σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε μέσα στη ζύμη τα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά να πάνε παντού.

Αδειάζουμε τη ζύμη του κέικ σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στο αερόθερμο για 45 λεπτάή ωσπου να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα ζύμης.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.