Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Εδώ είναι, η πολυαναμενόμενη συνταγή για τα Ιταλικά ντόνατς Bomboloni!!

Επειδή μου ζητήσατε σε μύνημα πολλές φίλες την συνταγή μου σας την γράφω με αγάπη και σας εύχομαι καλή επιτυχία.


Υλικά για το ζυμάρι

250γρ γάλα φρέσκο πλήρες χλιαρό
10 γρ μαγιά φρέσκια
50γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50γρ σπορελαιο
2 αυγά
1κλωναρακι φρέσκια βανίλια
300 γρ αλεύρι 70% δυνατό και 250 γρ 55% κοσκινισμένα μαζί και τα δυο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι τριμμένο

Υλικά για την κρέμα βανίλιας

500γρ γάλα πλήρες φρέσκο
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
45γρ κορν Φλάουερ
1κλωναρακι φυσικη βανίλια περνούμε τους σπόρους από μέσα
100γρ κρόκους αυγών(5 κρόκουςΧ20γρ=100)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μικρης διαμέτρους ρίχνουμε το γάλα μας την βανίλια και τα 50γρ ζάχαρης.Σε μια Μπασινά ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη,τους κρόκου,το κορν Φλάουερ και ανακατεύουμε καλά με φουε,σύρμα χειρός.

Οταν το γάλα μας ζεσταθεί(μην βράσει)το ρίχνουμε όλο στην Μπασινά ανακατεύουμε και το ξαναγίνουμε στην κατσαρόλα μας που έχουμε τοποθετήσει στη φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έρθει σε βρασμώ το μίγμα μας και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλ.την κρέμα.

Την ρίχνουμε σε ένα ταψακι καλύπτουμε καλά την επιφάνεια με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο.Οταν κρυώσει καλά την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατεψει κατόπιν σε σακούλα με ίσια μύτη και γεμίζουμε τα bombolone μας.

Εκτέλεση για το ζυμάρι μας

Σε μια Μπασινά ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,την μαγιά μας(την τρίβουμε με τα δάχτυλα μας,την ζάχαρη και ανακατεύουμε.Κατοπιν ρίχνουμε το λαδι,τα αυγά μας ελαφρώς χτυπημενα και το κοσκινισμένο αλεύρι μας,συμφωνούμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που Στρατή που να μην κολλάει στα χέρια μας την δουλεύουμε στον πάγκο εργασίας.Αφηνουμε την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ριχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας την ζύμη και λίγο αλεύρι από πάνω άνοιγε με την βοήθεια του πλάστη μας την ζύμη και κοβουμε με κουπατ εγώ πήρα το ποιο μικρο μεγεθος.Τοποθετουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα μας λίγο αλεύρι στον πάτο και βάζουμε τα κομμένα bombolone αραιά μεταξύ τους γιατί φουσκωνουν.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο σπορελαιο και αφού κάψει τηγανίζουμε το ζυμαρι μας.Τα τοποθετούμε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί και κατόπιν τα περνάμε από κρυσταλλική ζάχαρη την οποία έχουμε αρωματίζει με βανίλια.

Τα τρυπάνε στη μέση ήστο πλάι και τα γεμίζουμε.Ειναι αφράτα,πολύ γευστικα και η βελούδινη κρέμα τα απογειώνει,από την πρώτη γευστική δοκιμή σας.

Mαρκελα Παππά.