Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Εύκολη ταρτα με μαρμελάδα βερυκοκο

Εύκολη ταρτα με μαρμελάδα βερυκοκο


Ζύμη

1ποτηρι του νερού χυμό πορτοκαλι
1 ποτήρι καλαμποκελαιο 100 γρ ζάχαρη αχνη
1 φάκελο μπεικιν
Μισό κιλό αλεύρι για
Και μαρμελάδα για επικάλυψη

Ανακατεύω τα υγρά με την ζάχαρη και προσθέτω το μπεικιν και το αλεύρι.. γίνεται μια μαλακια ζύμη... να μην γίνει σφιχτη. 

Αν κολλάει στα χέρια προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα κρατάω ένα μικρό κομμάτι ζύμη.. Και το υπόλοιπο το απλωνω σρ λαδοκολα με τα χέρια και όπως είναι το βάζω στη ταρτιερα γυριζοντας τις άκρες προς τα μέσα... Προθερμενω τον φούρνο και αφού τον χαμηλωσω βάζω την ταρτιερα μέσα και την ψηνω για 10 λεπτα

Αφού πάρει λίγο χρώμα το βγάζω και ρίχνω την μαρμελάδα επάνω και περνω την υπόλοιπη ζύμη και την τριβω με αλευρομενα χέρια.. και την ρίχνω επάνω από την μαρμελάδα..

Την ξαναβαζω στο φούρνο και την ψηνω για αλλα 15 λεπτά ακόμα στους 170 βαθμούς.
Προς το τέλος την σκεπαζω με λαδοκολα για να μην ξεροψηθει το επάνω μέρος... Καλή επιτυχία.