Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Μια πολύ ωραία συνταγή για λεμονόπιτα Την φτιάχνω τα τελευταία χρόνια και αρέσει πολύ σε όλους!… Αν αγαπάτε το λεμόνι στα γλυκά , τότε πρέπει να την δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ


4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι (φαρίνα)
1 βανίλια


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 ½ κούπες νερό χλιαρό
½ κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

ΣΙΡΟΠΙ:

Βάζουμε σε μια  μικρή κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και αφού βράσει λίγο ρίχνουμε το χυμό ενός πορτοκαλιού. Τα βράζουμε για 5-7 λεπτά.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και βάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο  ταψάκι. Ψήνουμε το μίγμα στο φούρνο (αερόθερμο) . Για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί το παντεσπάνι μας , βάζουμε το μαχαίρι μας στο κέντρο του ταψιού μας και αν βγει καθαρό χωρίς να έχει κολλήσει ζύμη πάνω του  τότε είναι ψημένο. Μόλις βγει από τον φούρνο , το αφήνω λίγο να κρυώσει και ρίχνω το σιρόπι κρύο.

ΚΡΕΜΑ

Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να δέσει η κρέμα (όχι πολύ σφιχτή). Κατεβάζω την κρέμα από την φωτιά και ρίχνω 3 κρόκους αυγών χτυπημένους , 1 κουτ. Σούπας βούτυρο , ξύσμα από 2 λεμόνια και 5 κουτ. Σούπας χυμό λεμονιού.

Στήνουμε το γλυκό μας: Αφήνουμε  το παντεσπάνι στο ταψί που το έχουμε ψήσει, το σιροπιάζουμε και από πάνω απλώνουμε την κρέμα μας. Το βάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο και αφού παγώσει βάζουμε από πάνω σαντιγί και καβουρντισμένα αμύγδαλα (φιλέ).