Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΥΛΙΚΑ


1 ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΝΑΚΙ ΜΙΣΚΟ
700ΓΡ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
2 ΚΥΒΟΙ ΚΟΤΑΣ
250ΓΡ ΚΑΣΕΡΙ ΔΙΒΑΝΗ
100ΓΡ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ  SKINOS
50ΓΡ ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ
100ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
50ML ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΨΙΛΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
150ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
500ML ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε καλά. Βράζουμε το πενάκι ΜΙΣΚΟ, σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές , το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας SKINOS μαζί με το κρασί, αφήνουμε λιγάκι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό ζεστό ανακατεμένο με τους κύβους. Ανακατεύουμε για 15 – 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι ΑΤΤΙΚΗ και το τυρί ΔΙΒΑΝΗ που έχουμε κόψει σε κύβους και ανακατεύουμε  για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί.   Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.