Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

Το carrot cake θεωρείται από τα πιο κλασσικά κέικ παγκοσμίως. Τα καρύδια του δίνουν έξτρα γεύση.




Υλικά

2 καρότα
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο (220ml)
2 φλ. τσαγιού αλεύρι (250 γρ.)
1 φλ. τσαγιού χοντροσπασμένα καρύδια (180 γρ.)
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη (270 γρ.)
4 αυγά
1 φακελάκι baking powder
1 κ. γλυκού κανέλα


Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking powder.
Χοντροσπάζουμε τα καρύδια στο μούλτι, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την κανέλα.
Τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει.ζάχαρη με αυγά στο μπολαυγά με ζάχαρη στο μίξερ

Προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ το σπορέλαιο και το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το baking powder.μείγμα για κέικ καρότου με σπορέλαιοαυγά με ζάχαρη και αλεύρι στο μίξερ
Προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ το τριμμένο καρότο και τα καρύδια με την κανέλα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης.μείγμα για κέικ καρότουμείγμα για κέικ καρότου με καρύδια

Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για κέικ (αν δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα μας και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μας) και ψήνουμε στους 180° για 1 ώρα.κέικ καρότου με καρύδια ψημένοκέικ καρότου με καρύδια στο πιάτο
Μόνο μετά τα 50 λεπτά ψησίματος ανοίγουμε το φούρνο και ελέγχουμε το κέικ μας αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.