Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

Πρόκειται για μία από τις καταπληκτικές συνταγές με πορτοκαλόπιτα.Είναι εύκολή, γρήγορη με αποτελέσματα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ


1 φλιτζάνι αλεύρι

1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό

1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι χονδρό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανιλίνη

2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)

2 αυγά

1 φλ. ζάχαρη

1 γιαούρτι

1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο

1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 1/2 φλ. νερό

2 1/2 φλ. ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 8 λεπτά όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με τα δύο σιμιγδάλια, μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού.



Προσθέτουμε το μείγμα με τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, να γίνουν ένας πηχτός χυλός.Λαδώνουμε ένα ταψί 25x35 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα της ζύμης. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.Την βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και την χαράζουμε σε κομμάτια.

Την περιχύνουμε με το κρύο πλέον μισό σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με μια κουτάλα.Αφού το απορροφήσει, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε.