Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας με ρύζι με απίστευτη γεύση. Πολύ εύκολη συνταγή!

Υλικά και Εκτέλεση


Παίρνουμε 1.500γρ χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές μεγάλες και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα!
Σβήνουμε με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε 6 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και 3 πράσα το ίδιο κομμένα! Βάζουμε λίγο ζωμό μέχρι να μισοκαλυφθεί το κρέας!

Βάζουμε λίγο κύμινο, ρίγανη, μουστάρδα σε σκόνη και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας!
Μόλις μαλακώσει το κρέας αλατοπιπερώνουμε και χυμό από 1 λεμόνι! Αν έχει πολύ ζουμί το δένουμε με κορν φλάουρ!


ΓΙΑ ΤΟ ΡΎΖΙ ΜΕ ΔΑΜΆΣΚΗΝΑ:

Σοτάρουμε 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ρίχνουμε 2 κούπες ρύζι για να γίνει διάφανο!
Προσθέτουμε 12 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα χωρίς κουκούτσι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό και το σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά!
Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και τα πράσινα φύλλα των φρέσκων κρεμμυδιών και 1 καρότο ψιλοκομμένο!
Αφού βράσει το ρύζι το σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας!

Fotini Bahatouri-οι χρυσοχερες-ηδες