Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Φτιάξτε τα πεντανόστιμα και πανεύκολα ντόνατς από την Ισπανία!!

Yλικά:


1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κουταλάκια ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας χλιαρό νερό
4 κούπές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Aνακατέψτε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το νερό και τις 2 κουταλιές αλεύρι κι αφήστε τη να σταθεί για 10 λεπτά ώσπου να αφρίσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε τη μαγιά και ζυμώστε το μίγμα για 3 λεπτά. Η ζύμη που θα έχει μαλακώσει θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα καλά λαδωμένο μπολ, σκεπάστε την κι αφήστε τη να σταθεί για 2 ώρες ούτως ώστε να διπλασιαστεί. Αδειάστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Τυλίξτε την στο αλεύρι απαλά κι ανοίξτε την με τον πλάστη σε παχύ φυλλο. Κόψτε δισκάκια με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή μιας κούπας, την οποία θα αλευρώνετε κάθε φορά πριν κόψετε κι άλλα δισκάκια. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία καλύψτε τα δισκάκια με μια πετσέτα κι αφήστε τα εκ νέου να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ρίξτε τα δισκάκια της ζύμης μέσα σε μια κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο. Αφού ψηθούν για ένα λεπτό από τη μια πλευρά, γυρίστε τα να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά για να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Βγάλτε τα προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το περιττό ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και σερβίρετέ τα αμέσως.