Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα!!

Αυτή η συνταγή συνδυάζει δύο υλικά μοναδικά και εντελώς αντιφατικά μεταξύ τους το πιπεράτο λάχανο και τον εξαιρετικά φίνο λωτό


Για τη σαλάτα

• 1 μέτριο λάχανο
• 2 μέτριους ώριμους λωτούς κομμένους σε μπαστουνάκια
• 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4 κουτ. σουπ. σπόρους ροδιού
• 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

• 1 λωτό πολύ ώριμο
• 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
• Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
• 2 σταγόνες ζεστό νερό
• 1 κουτ. σουπ. ξύδι από λευκό κρασί
• Αλάτι
• Σπόρους ροδιού ( για το γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφαιρείτε από το λάχανο τα εξωτερικά φύλλα και τα κρατάτε τρυφερά. Το ψιλοκόβετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ, ενώ προσθέτετε τον λωτό καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τον μαϊντανό το σέλινο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
2. Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακινείτε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Περιχύνετε με την σάλτσα και ανακατεύετε καλά με δυο κουτάλια. Πασπαλίζετε με το ρόδι και σερβίρετε αμέσως.
Tip : Μπορείτε να εμπλουτίσετε την γεύση της σαλάτας σας προσθέτοντας λίγο καβουρδισμένο παπαρουνόσπορο.