Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Trilece.Τούρκικο γλυκό εύκολο και πολύ νόστιμο !!

 
 Υλικά


24 μερίδες
8 αυγά
300 γρ ζάχαρη
400 γρ αλεύρι
1 μπεικιν
2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κιλό κρεμα γάλακτος
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
Σιρόπι καραμέλας για την διακόσμηση

Βήματα

Προθερμαινω το φούρνο στους 170 βαθμούς

Στο ταψί που έχουμε βουτυρωσει στρώνουμε στη βάση λαδόκολλα
Χωρίζω τα αυγά το ασπράδι από τους κρόκους

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν καλά και μετά ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με ένα μαριζ



Το ρίχνουμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 170 βαθμούς
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα γάλατα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη
Όταν πάρει χρώμα ή βάση το βγάζουμε από το φούρνο

Το αναποδογυριζω σε ένα ταψί άλλο
Στο ταψί που ψήθηκε ρίχνουμε λίγο γάλα από το μίγμα

Μετά τοποθετούμε πάλι τη βάση από την ίδια πλευρά που ψήθηκε και ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα με το γάλα και το τρυπάμε με οδοντογλυφιδα για να απορρόφηθει

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας
Χτυπάμε λίγο κρεμα γάλακτος για την διακόσμηση