Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Tο πιο εύκολο σπιτικό αφράτο και νόστιμο πεϊνιρλί!

Πεϊνιρλι ..μόλις βγήκαν.


1κιλο αλεύρι σκληρό
60γρ ζάχαρη
25γρ αλάτι
100γρ βούτυρο
1αυγο ένα φάκελακι ξηρή μαγιά
500ml νερό χλιαρό.


Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και την αφήνουμε για 5΄.

  
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ μέχρι να γίνει μια μάζα (αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε με ένα πιρούνι) και στη συνέχεια στον πάγκο για 10' λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε σε κουζινομηχανή.

  
Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέσα σε μπολ σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα.

  
Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί ή απλώνουμε σ' αυτό μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τη ζύμη όπως στην εικόνα.



Βάζουμε τη γραβιέρα, το κασέρι και μισή φέτα μπέικον σε κάθε πεινιρλί (αν θέλουμε, προσθέτουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας, π.χ. ντομάτα τριμμένη, ζαμπόν, πιπεριά, μανιτάρια, αυγό κ.ά.).


  
Τέλος, κλείνουμε τις άκρες (να πάρει σχήμα βάρκας), αλείφουμε με βούτυρο ή κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200οC για 15' περίπου.

θεο συμεωνακη‎