Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Γλυκό σαλάμι με λευκή σοκολάτα!!

Υλικά


400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
1 πρέζα αλάτι
360 γρ. σοκολάτα λευκή
100 γρ. κορν φλέικς
100 γρ. cranberries
100 γρ. φυστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, το αλάτι και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.

Όταν λιώσει το βούτυρο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Όταν κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε τα κορν φλέικς, τα cranberries και τα φυστίκια Αιγίνης.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρολάρουμε σαν καραμέλα.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
Σερβίρουμε κόβοντάς το σε φέτες με πριονωτό μαχαίρι.