Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Σπιτικό λικέρ λευκής σοκολάτας… Η ακαταμάχητη γοητεία του χειμώνα στο ποτήρι!

Υλικά


250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ¼ με 1 ½ κούπες ουίσκι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γλ. σκόνη στιγμιαίου εσπρέσο (προαιρετικά)
¼ κ.γλ. εκχύλισμα ή άρωμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
75 γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες φουσκάλες βρασμού.
Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα και την τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να μαλακώσει την σοκολάτα για ένα περίπου λεπτό.
Χτυπάμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα για 1 περίπου λεπτό και ρίχνουμε σιγά-σιγά και το ζαχαρούχο γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το μπλέντερ. Προσθέτουμε την σκόνη καφέ, το εκχύλισμα βανίλιας και το άρωμα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα, σε μέτρια ταχύτητα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μπλέντερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ουίσκι στο μίγμα, περιμένοντας να ομοιογενοποιηθεί.
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μία σπάτουλα και χτυπάμε για τελευταία φορά το λικέρ, για 1 περίπου λεπτό. Σουρώνουμε το μίγμα μέσα από τουλπάνι σε φιάλη και την αφήνουμε να κρυώσει ανοιχτή.
Σφραγίζουμε το μπουκάλι αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το λικέρ εντελώς.
Σερβίρουμε!