Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Φανταστικό! Πως φτιάχνουμε σπιτικό λικέρ καφέ!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ


250 ml νερό
250 γρ. καστανή ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

250 γρ. αλκοόλ 95°
100 ml καφές espresso
25 γρ. σκόνη καφέ
150 ml νερό
2 κλωνάρια βανίλιας
Μέθοδος

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ

Για να φτιάξετε το σιρόπι, απλά βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν για 9 λεπτά.



ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ

Αφήστε τη βανίλια και τη σκόνη καφέ στο αλκοόλ για 7 ημέρες.

Φιλτράρετε το υγρό περνώντας το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό ή χοντρό σύρμα επάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει μια χαρτοπετσέτα ή φίλτρο που έχετε προηγουμένως βρέξει και στραγγίξει καλά.

Ετοιμάστε τον καφέ espresso.

Ανακατέψτε το σιρόπι ζάχαρης (250 γρ.) με το αλκοόλ.

Προσθέστε το espresso και το νερό για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και βάλτε το σε κατάψυξη.

Μόλις κρυώσει, το λικέρ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!