Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Χοιρινή τηγανιά. Μια εύκολη συνταγή, αλλά πάντα επίκαιρη!

Μια εύκολη συνταγή, αλλά πάντα επίκαιρη!


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρέας χοιρινό
πιπεριές πολύχρωμες (όσες επιθυμείτε)
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.

Το κρέας μας θα αρχίσει να βράζει. Με ένα κουτάλι το ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να φύγουν όλα τα ζουμιά του και να μείνει το λάδι του.


Όταν μείνει μόνο το λάδι στη κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια το κρέας και μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Εάν σας κολλήσει λίγο το κρέας στον πάτο της κατσαρόλας μην φοβηθείτε μόλις ρίξουμε τις πιπεριές αυτές θα πάρουν όλη αυτή τη νοστιμιά.


Αφού βγάλουμε το κρέας από την κατσαρόλα προσθέτουμε τις πιπεριές μας. Σ’αυτό το σημείο ρίχνουμε και λίγο νεράκι για να πάρουμε όλη τη νοστιμιά που έχει μείνει στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε μέχρι οι πιπεριές μας να «μαραθούν».


Όταν οι πιπεριές μας είναι έτοιμες ρίχνουμε πάλι το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.