Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι

Υλικά


-6 Μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στα δύο

-700 γρ μοσχάρι κομμένο καρέ

-2 Κρεμμύδια ξερά  ψιλοκομμένα

-2 Πιπεριές πράσινες  ψιλοκομμένες

-3 Ντομάτες μ ψιλοκομμένες

-1 κουταλιά σούπας Ντοματοπολτός

-100 γρ Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

-Αλάτι -πιπέρι

-1 ποτήρι Νερό

– 2 κουταλιές σούπας Βούτυρο

-Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες , τις κόβουμε στα δύο οριζόντια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την εσωτερική ψίχα τους (το κρατάμε σε ένα μπολ). Βάζουμε σε τηγάνι το καλαμποκέλαιο να κάψει και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε το κρέας σε καρέ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ,την πιπεριά και τις ντομάτες. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κρεμμύδια και το κρέας, προσθέτουμε τις πιπεριές και το την ψίχα της μελιτζάνας που κρατήσαμε, βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ντοματοπολτό, αλάτι – πιπέρι και το νερό κι αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το κρέας και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).