Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Μια απίστευτα λαχταριστή αφράτη Μηλόπιτα - Η καλύτερη που έχετε φάει!

Υλικά


130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
20 ml μπράντι
3 μήλα Golden
50 γρ. καρύδια
½ κουτ.γλυκού κανέλα
50 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
50 γρ. καστανή ζάχαρη

Καραμέλα γάλακτος

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. γλυκόζη
120 ml νερό
300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), ζεστή
60 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
1/2 κουτ.γλυκού ανθός αλατιού

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στον κάδο του µίξερ  τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το µπράντι και χτυπάμε µε το σύρµα σε μέτρια ταχύτητα µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι στο µίγµα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.

2. Σε ένα αντικολλητικό ταψί, βάζουμε λιωμένο  βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετούμε τα μήλα κομμένα σε φέτες

3. Αδειάζουμε το μίγμα επάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στη µεσαία σχάρα στους 170°C για 45 λεπτά.

4. Σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο, βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την κρέμα ζεστή σε 4 δόσεις, το βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

5. Βγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο και τη γυρίζουμε επάνω σε ένα μεγάλο πιάτο. Όσο είναι ζεστή, περιχύνουμε με την καραμέλα και πασπαλίζουμε καρύδι.