Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018

Αρνί μπούτι, ψητό!

Υλικά:


1 μπούτι αρνιού
2 πατάτες
1 πορτοκαλί
1 σελινόριζα
4 καρότα
5 σκελίδες σκόρδα
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά
λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το μπούτι και του κάνουμε μικρές τρύπες, για να βάλουμε τα σκόρδα. Μετά το τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με όλα τα άλλα υλικά, τα οποία δεν πρέπει να ψιλοκόψουμε.
Τρυπάμε το πορτοκάλι με ένα πιρούνι και το βάζουμε και αυτό στο ταψί.
Μόλις κάνει κρούστα το κρέας το γυρίζουμε και από την άλλη μεριά. Όταν είναι έτοιμο το αρνάκι μας, το σερβίρουμε σε μια πιατέλα και το κόβουμε φέτες. Επάνω του περιχύνουμε την σάλτσα από το ταψί.
Συνοδεύεται με ρύζι ή με πατάτες πουρέ ή τηγανητές πατάτες ή με μανιτάρια ψητά κλπ.