Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Κέικ με ινδοκάρυδο και ανανά γεύση εξωτική!!!

Υλικά


110 γρ. μαργαρίνη
130 γρ. καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 γρ. κοκ. φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
100 γρ. καρύδα τριμμένη
8 φέτες ανανά από κονσέρβα σε κομμάτια

Εκτέλεση
 :
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά .
 Κατεβάζουμε  το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε τις βανίλιες , το μισό αλέυρι και το γιαούρτι . Συνεχίζουμε το χτύπημα με το υπόλοιπο αλεύρι και όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας κι έχουμε μια ομοιόμορφη , παχύρρευστη ζύμη , σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε την καρύδα με σπάτουλα και τελευταία τα κομμάτια ανανά .

Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη ή λαδωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σκάλα για 50 λεπτά περίπου .. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα . Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει , το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα . Η γεύση του δεν περιγράφεται… Την επόμενη μέρα , μάλιστα που έχει ωριμάσει είναι ακόμα καλύτερο!

Καλή επιτυχία!

Σημείωση.

Το συγκεκριμένο στην φωτογραφία έχει αντί για τριμμένη καρύδα ανανά σε γλυκό κουταλιού.