Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Από τα σούσι στην... φασολάδα: Αυτό ήταν το πρώτο γεύμα του Γιάννου Παπαντωνίου στην φυλακή!

Φασολάδα ήταν το πρώτο γεύμα που έφαγαν στη φυλακή ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.


Το ζεύγος, το οποίο προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μεταφέρθηκε την Τετάρτη, μετά το μεσημέρι, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και ακολούθησε το πρόγραμμα των φυλακών.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην πτέρυγα με τα υπόγεια «κελιά της Νοέμβρη», όπως αποκαλούνται επειδή εκεί κρατούνταν για χρόνια καταδικασθέντες της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η σύζυγός του μοιράζεται ένα κελί με άλλες συγκρατούμενές της.

Για δείπνο, λίγη πριν περάσει η πρώτη δύσκολη νύχτα τους στις φυλακές, ο κ. Παπαντωνίου και η κα Κουράκου έφαγαν ζυμαρικά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φυλακής, οι φυλακισμένοι προαυλίζονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12.30 μετά το μεσημέρι, εν συνεχεία επιστρέφουν στα κελιά τους για καταμέτρηση και φαγητό και προαυλίζονται και πάλι το απόγευμα.

Ωστόσο, η πτέρυγα της 17 Νοέμβρη είχε προβλεφθεί να προαυλίζεται διαφορετικές ώρες από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος, κάτι που δεν αποκλείεται να ισχύσει και για τον πρώην υπουργό.