Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Χαλκιδική: Φεύγουν άρον-άρον οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί από το πρωί η Σιθωνία ενώ η Πυροσβεστική καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί ένα νέο... Μάτι!


Πριν λίγη ώρα η Πυροσβεστική εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός ενώ όπως μετέδωσε το Star όλα ξεκίνησαν από έναν κορμό δέντρου!

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star ένας κορμός δέντρου έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και από εκεί ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ οι κάτοικοι φεύγουν άρον άρον από τη περιοχή!

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, έγινε διάσωση πέντε ατόμων από την περιοχή της Αχλάδας, όπου υπάρχουν εξοχικές κατοικίες. Οι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφος στη Σάρτη, όπως αναφέρει το halkidikinews. Στην περιοχή της Αχλάδας επιχείρησε ελικόπτερο προκειμένου να σωθούν τα σπίτια.Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά έφτασε στις παρυφές της Σάρτης και πολλοί κάτοικοι, ανήσυχοι, από τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Στην περιοχή βρίσκονται 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα.

Στις 6 το απόγευμα τα καναντέρ αποχώρησαν και έχει μείνει μόνο ένα ελικόπτερο. Επειδή η νύχτα θα είναι μακρά ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στην περιοχή έχουν έρθει 3 ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση.Ο δήμος Σιθωνίας ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι κοινότητες Σάρτης και Συκιάς. Η κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς στην πληγείσα περιοχή.