Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

Η βραστή γλυκόξινη σαλάτα εξαιρετικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο!!

Την έφτιαξε, την δοκιμάσα κι εγώ, μας άρεσε και από τότε την φτιάχνω τέτοια εποχή.
Είναι μια σαλάτα λοιπόν, που έχει καταγωγή από την γειτονική βουλγαρία, χειμωνιάτικη θα έλεγα, εύκολη, πολύχρωμη, χοραταστική, με υπέροχη γλυκόξινη γεύση που ταιριάζει απόλυτα με τα ψάρια αλλά και τα κρέατα ιδίως τα χοιρινά που καταναλώνουμε λίγο περισσότερο αυτήν την περίσοδο.

Είναι επίσης εξαιρετικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο και σαν άλλειμα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί… υπέροχη! Με τα υλικά που σας δίνω θα φτιάξετε αρκετά μεγάλη ποσότητα οπότε μειώστε τα, αν θέλετε, στο μισό για πρώτη δοκιμή. Θα σας αρέσει σίγουρα και θα την ξαναφτιάξετε…

Τι θα χρειαστείτε:

2 κιλά μελιτζάνες
1 κιλό πιπεριές
500 γρ. καρότα
400 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. ξύδι
150 γρ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδου όλόκληρη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. σουπ. αλάτι χοντρό

Πώς θα την φτιάξετε:

Πλύντε καλά και σκουπίστε τα λαχανικά. Τρίψτε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη.
Κόψτε σε λωρίδες τις πιπεριές.
Καθαρίστε και κόψτε σε καρεδάκια τις μελιτζάνες…

Σε βαθειά κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι το ξύδι και τη ζάχαρη και αφήστε να να ζεσταθούν ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέστε τα λαχανικά, το σκόρδο και τον μαϊντανό, αφού τον ψιλοκόψετε, και αφήστε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα με σαράντα λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.


Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι αν το χρειάζεστε. Θα την φυλάξτε στο ψυγείο για πολύ καιρό και εκτός ψυγείου απεριόριστα, αν την βάλετε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα,

Καλή επιυχία φίλες μου.