Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

Τα πιο αφράτα Κριτσινάκια …συνταγή από το φούρνο της μαμάς μου!

Τα πιο αφράτα Κριτσινάκια …συνταγή από το φούρνο της μαμάς μου!


Υλικα:

1 κουπα( 200ml) λαδι,εβαλα ελαιολαδο
1 κουπα νερο
1 κουπα τριμενη παρμεζανα
3 μεγαλα καροτα τριμενα στον τριφτη
6 κουπες αλευρι( 3 γοχ και 3 αλευρι για τσουρεκια ,δεν μου εφτανε το γοχ)
1 φακ μπεικιν
Μισο κγ αλατι
Ενα κγ παπρικα καπνιστη
Ενα σφηνακι ουζο

Εκτελεση

Τα βαζω ολα σε λεκανη ,και προσθετω σιγα σιγα το αλευρι,μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη που να μην κολαει στο χερι και να πλάθεται
Την εβαλα ψυγειο για μια ωρα.
Μετα επλασα τα κριτσίνια.Αν θελετε καντε τα πιο μικρα
Μου βγηκαν γυρω στα 25 μεγαλα
Τα εψησα αντιστασεις στους 200 για περ μιση ωρα.
Πεντανοστιμαααααα!!! !