Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Σεισμός 6,7 ρίχτερ «ξύπνησε» την Ζάκυνθο

Ένας πάρα πολύ ισχυρός σεισμός έγινε στη Ζάκυνθο λίγο πριν τις 02:00, μεγέθους 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ. Έγινε αισθητός και στην Αττική!


Πολύ ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμας Ρίχτερ και σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Μάλιστα, ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική, κάτι που δείχνει το μέγεθός και την ένταση που είχε! Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο στα 46 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 283 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και υπάρχουν υλικές ζημιές στη Ζάκυνθο. Από την άλλη, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών.. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού.