Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

CHEESECAKE ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Για τη βάση

300 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα
125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. μαρμελάδα 

Για τη βάση

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπλέντερ με τα μπισκότα.
Χτυπάμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και να γίνει σαν ζύμη.

Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσιο πάτο σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενη βάση 23 εκ.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κρέμα

Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Δεν το χτυπάμε πολύ γιατί μπορεί να μας κόψει.
Απλώνουμε τη  κρέμα πάνω από το μπισκότο.

Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να δέσει το γλυκό.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα τυριού,