Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Μαμαδιστικα!! Μπισκοτακια γεμιστα με μαρμελαδα!!

Υλικα

250 γρ βουτυρο ( εβαλα Lurpak)
130 γρ αχνη
1 κ γ μπεικιν παουντερ
4 κουπες αλευρι
2 κροκους
2 βανιλιες

Μαρμελαδα της αρεσκειας σας( ειχα ροδακινο,βερυκοκο και φραουλα)

Εκοψα το κρυο βουτυρο σε κοματακια,το εβαλα σε λεκανη με ολα τα υλικα και ζυμωσα καλα.Εγινε μια μαλακη ζυμη και την εβαλα σε μεμβρανη για μιση ωρα στο ψυγειο.
Μετα την επλασα αναμεσα σε λαδοκολες
Της εδωσα το πάχος που ηθελα,και εκοψα σε διαφορα σχεδια
Εψησα σε λαδοκολα στις αντιστασεις για περ 25 λεπτα μεχρι να παρουν χρωμα στους 180.
Καποια ειναι πιο σκουρα,τα αφησα παραπανω να ψηθουν,δεν εχω βαλει κακαο.
Σε μερικα εκανα τρυπουλα στη μεση.Σε καποια αλλα εκανα με το δαχτυλο βαθούλωμα για να βαλω μαρμελαδα.
Το αλευρι,το μετρησα με κουπες γιατι το εριχνα λιγο λιγο.
Η συνταγη ειναι ενα μερος του Παρλιαρου, και ενα αλλο μερος ,απο τις συνταγες της παρεας.Αλλαξα και καποιες δοσολογίες.
Βγηκαν περιπου 60 μπισκοτακια,αναλογα ποσο παχια τα θελετε.Τα δικα μου ειναι λεπτα.Η ζυμη πριν την βαλω ψυγειο ηταν 900 γρ.( η άχρηστη πληροφορία της ημερας)
Οσο πιο καλο βουτυρο βαλετε τοσο πιο ωραια γευση θα εχουν!!!!