Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιός είπε ότι το σοκολατένιο αυγό είναι μόνο για το Πάσχα ;;; Σοκολατένιο αυγό με γέμιση κρέμας!!

Για το σοκολατένιο αυγό θα χρειαστείτε:


1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλ. ‏γάλα
1 ‏κρόκο αυγού
1/2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. ‏φράουλες
1/2 ‏σοκολατένιο αυγό
1/2 φλ. ‏κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το ζαχαρούχο, τον κρόκο αβγού και το γάλα.
Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε μέχρινα έχετε μια παχύρευστη κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
Προσθέτετε τη βανίλια και τις φράουλες στην κρέμα και γεμίζετε το σοκολατένιο αυγό.
Καλύπτετε με λιωμένη σοκολάτα όλη την επιφάνεια και αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Στην περίπτωση που δεν βρείτε σοκολατένιο αυγό στην αγορά τότε:
Παίρνετε ένα καλούπι από σιλικόνη για μεγάλα αυγά και λιώνετε περίπου 150-200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί.
Έπειτα με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής καλύπτετε το καλούπι και το βάζετε στο ψυγείο να στεγνώσει.
Μόλις έχει στερεοποιηθεί ξεφορμάρετε προσεκτικά για να μη σπάσει κι ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία.