Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

"Να τον σκότωνες όταν τον γέννησες" - Δραματικές στιγμές στα δικαστήρια για την μικρή Άννυ!

Με παρόντες τους τρεις κατηγορουμένους μιας από τις πλέον φρικιαστικές υποθεσεις
ανθρωποκτονίας, επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015 μέσα στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης δεν άρχισε αλλά αποφασίστηκε διακοπή της διαδικασίας από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τις 23 Οκτωβρίου 2018.

Αίτημα διακοπής της δίκης υπέβαλλε στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Χρυσικάκης συνηγόρος του πατέρα της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββα).

Ο συνήγορος ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας καθώς παρίσταται και στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της Αιξωνής, η οποία βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης.


Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκαν σήμερα και οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Δηλαδή, ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού καθώς και η μητέρα της μικρής, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κρατούσαν σε απόσταση τον πατέρα της Άννυ και τον φίλο του Νικολάι οι οποίοι χαιρετήθηκαν από μακριά, ενώ ο Σάββας είχε σύντομο τετ-α-τετ με τη μητέρα του η οποία στο τέλος της πρωτόδικης δίκης είχε ξεσπάσει σε βάρος του.


Νωρίτερα, μία εκ των παρευρισκομένων στο ακροατήριο είπε στη μητέρα του Σάββα:«Δεν τον σκότωνες την ώρα που τον γέννησες να έχουμε ησυχάσει».