Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

«Σκάσε επιτέλους»! Η αποστομωτική απάντηση νεαρού ιερέα από την Καλαμάτα στον Αμβρόσιο

Η Ιερά Σύνοδος αποστασιοποιήθηκε απ’ τις, για άλλη μια φορά, ακραίες δηλώσεις του Αμβρόσιου.
«Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις», σχολίασε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, για τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.

Προσωπικά συμφωνώ με έναν αναγνώστη μας που σχολίασε: «Τι θα πει «προσωπικές απόψεις»; Εκκλησιαστικό δικαστήριο και καθαίρεση. Έλεος πια».Αλλά επίσης συμφωνώ και με τον νέο ιερέα π. Νεόφυτο απ’ την Καλαμάτα, που, χωρίς να κατονομάσει τον Αμβρόσιο, έγραψε:

Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου . Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ.