Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Παραιτήθηκε ο Καμμένος!

Έπειτα από ένα μίνι σίριαλ εν τέλει το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δημήτρης Καμμένος τήρησε την υπόσχεσή του και παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής.


Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την παραίτησή του.

Αφού λοιπόν ο Δημήτρης Καμμένος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ καθώς είχε ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, αφού διεμήνυσε πολλάκις και με εκκωφαντικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη θέση του αντιπροέδρου, αφού ζήτησε πρόταση μομφής εναντίον του και δέχτηκε επιστολές και συστάσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την «καρέκλα» του, στην οποία άλλωστε εξελέγη ως βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο Δημήτρης Καμμένος:

«Ύστερα από την διαγραφή μου από το κόμμα των ΑΝΕΛ για την ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τη δυνατότητα που μου παρέχει ο κανονισμός της Βουλής. Υποβάλλω ενώπιον σας την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος.


Η εκλογή του νέου αντιπροέδρου, τον οποίο θα προτείνει το κόμμα των ΑΝΕΛ, θα γίνει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 14.00.