Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Δεν σε θέλει η πεθερά – Λόγοι – Τρόποι αντιμετώπισης

Φαίνεται πως η μάχη πεθεράς και νύφης καλά κρατεί! Δεν σε θέλει η πεθερά; Αν και δεν θα έπρεπε
να μας απασχολεί ωστόσο πολλές φορές επηρεάζει τόσο την καθημερινότητά μας που και να θέλουμε να αποφύγουμε τις αρνητικές σκέψεις, δεν μπορούμε. Κάποιοι ισχυρίζονται πως «σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός…», αλλά μάλλον σε κάποιες περιπτώσεις δεν φαίνεται να είναι αρκετό. Η αδιάφορη ή κακή σχέση με την πεθερά μπορεί να σου δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και καλό είναι να βρεις τον καλύτερο τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν πολύ λόγοι για τους οποίους μία πεθερά μπορεί να μην θέλει την νύφη της. Το θέμα να καταλάβεις τι συμβαίνει στην δική σου περίπτωση. Αν δεν βρεις την «πηγή του κακού» δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Δείτε παρακάτω κάποιους από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μία πεθερά δεν θέλει την νύφη και τι μπορείτε να κάνετε.

Δεν σε θέλει η πεθερά

 Λόγοι Μία πεθερά σκέφτεται…..

1)Δεν είναι καμία κατάλληλη για τον γιο μου

Μπορεί να σας ακούγεται κάπως υπερβολικό αλλά για πολλές πεθερές καμία γυναίκα δεν είναι κατάλληλη για τον γιο τους. Έτσι ίσως να μην έχει κάτι προσωπικά μαζί σας! Έχει με οποιαδήποτε γυναίκα θα τους έφερνε ο γιος και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως αυτή είναι η πιο δύσκολη περίπτωση πεθεράς. Πάντα βρίσκει κάτι αρνητικό στη νύφη και δεν είναι καθόλου δύσκολο αφού όλοι μας έχουμε τα ελαττώματά μας. Είναι η περίπτωση της πεθεράς που παρατηρεί τα πάντα και δύσκολα θα της ξεφύγει κάτι!

2)Δεν είναι αυτή η γυναίκα για σπίτι

Σε αυτήν την περίπτωση τις περισσότερες φορές παίζει σημαντικό ρόλο το χάσμα των γενεών. Είστε πιο νέα έχετε διάθεση για κοινωνική ζωή και εξόδους. Μήπως το εκφράσατε άνετα μπροστά στην πεθερά; Γίνατε ευθύς αμέσως ακατάλληλη γυναίκα για σπίτι. Θεωρεί πως σας ενδιαφέρει περισσότερο η ψυχαγωγία και η διασκέδασή σας παρά οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει όμως και η περίπτωση πεθεράς με απωθημένα. Δηλαδή, γυναίκες που έχουν κλειστεί πολύ χωρίς πραγματικά να το θέλουν είτε λόγω εποχής είτε λόγω καταστάσεων. Ιδιαίτερα αν ο δικός τους άντρας τις καταπίεσε, φαίνεται το πρόβλημα ακόμη πιο έντονο. Νιώθει περίεργα με την στάση που κρατάει ο γιος της απέναντι σε εσάς ειδικά αν βλέπει πως δεν θέλει να σας χαλάει χατίρι.

3)Δεν έχει προίκα

Σας ακούγεται ξεπερασμένο; Σκέψεις μιας άλλης εποχής; Λάθος! Ακόμη και σήμερα στην εποχή μας αρκετές πεθερές σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Δεν σε θέλει η πεθερά γιατί θεωρεί πως η οικονομική σου κατάσταση δεν την ικανοποιεί. Θέλει το καλύτερο για τον γιο της, αλλά μάλλον για την ίδια το «καλύτερο» έχει να κάνει με τα υλικά αγαθά.

4)Είναι γλωσσού Είχατε αντίθετη άποψη και την εκφράστε με πάθος;

Είστε γλωσσού και της δημιουργήσατε φοβίες σχετικά με τον γιο της. Θεωρεί πως δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα μαζί σας και πως εσείς θα έχετε το πάνω χέρι στο σπίτι με αποτέλεσμα να εκτοπίζετε τον γιο της. Αρχίζει να ανησυχεί για τη ζωή που πρόκειται να κάνει το παιδί της μαζί σας. Δεν σε θέλει η πεθερά γιατί είσαι «γλωσσού». Δεν μπαίνει στην διαδικασία να σκεφτεί πως απλά έχει το θάρρος της γνώμης σου και ίσως αυτό να είναι κάτι που θα κάνει καλύτερη την συμβίωση με τον άντρα σας.

5)Μόνο με την δουλειά της ασχολείται

Αν είστε εργασιομανής, φιλόδοξη, ανεξάρτητη, με αγάπη για την δουλειά σας και διάθεση να στέκεστε γερά στα πόδια σας, είναι πολύ πιθανό να μην φαίνεστε ιδανική γυναίκα στα μάτια της πεθεράς. Πώς θα κρατήσετε ένα σπίτι αφού λείπετε όλη μέρα. Σας απασχολεί μόνο η δουλειά σας και παραμελείτε τον άντρα σας και άλλες τόσες παρόμοιες σκέψεις περνούν από το μυαλό της μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

6)Ούτε ένα φαγητό δεν ξέρει να φτιάχνει

Δεν είναι το μαγείρεμα το δυνατό σας σημείο; Τότε έχετε από την αρχή ένα μείον στα μάτια της πεθεράς σας. Εγώ τον είχα στα πούπουλα, του ετοίμαζα ότι ήθελε, έτρωγε όπως έπρεπε και άλλα παρόμοια θα την απασχολούν. Δεν ξέρετε να μαγειρεύετε άρα ο γιος της θα πεινάσει! Να θυμάστε πως είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι πεθερές που δεν θα σχολιάσουν τη νύφη που δεν ξέρει να μαγειρεύει. Η διατροφή του παιδιού τους είναι το Α και το Ω στο μυαλό τους. Έφαγες; Η ερώτηση της μάνας που δεν αλλάζει ποτέ όσα χρόνια και αν περάσουν. Δεν σε θέλει η πεθερά γιατί δεν ξέρεις να μαγειρεύεις και θεωρεί πως θα του στερήσεις κάτι πολύτιμο.


7)Πώς θα τα βγάλει πέρα με παιδιά

Σε αυτήν την «κατηγορία» γίνεται ένα μικρό μπέρδεμα αφού είτε παρουσιάζετε μία έμφυτη χαλαρότητα είτε είστε νευρική το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Πώς θα τα βγάλετε πέρα αν κάνετε και παιδιά! Μπερδευτήκατε; Για μία πεθερά χρειάζεται κάτι ενδιάμεσο. Ίσως κατά βάθος αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να δούνε τον εαυτό τους στην γυναίκα που διάλεξε ο γιος τους.

8)Ο γιος μου τρέχει όλη μέρα

Αυτή είναι άλλη μία περίπτωση κατά την οποία θα αναρωτιέστε τι θεωρεί τελικά σωστότερο. Παραπάνω εξηγήσαμε την περίπτωση της γυναίκας που εργάζεται αρκετές ώρες. Αν δεν εργάζεστε μην πιστέψετε πως τότε θα γίνεται πιο αρεστή στα μάτια της πεθεράς, ειδικά αν ο άντρας σας εργάζεται πολλές ώρες. «Κάθεται και ο γιος μου δουλεύει όλη μέρα σαν το σκυλί»!

9)Η μάνα της την συμβουλεύει

Αργά ή γρήγορα στο παιχνίδι θα μπει και η δική σας μάνα. Δεν είναι δύσκολο να θεωρεί πως για κάθε κίνησή σας ή για κάθε άποψη που έχετε σας συμβουλεύει η μητέρα σας. Ακόμη πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα όταν οι συμπεθέρες δεν βρίσκουν κανένα κοινό σημείο με αποτέλεσμα να μην ταιριάζουν σε τίποτα. Έχουμε συναντήσει περιπτώσεις που πεθερά δεν ήθελε τη νύφη, χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί δεν συμπαθούσε την συμπεθέρα.

10)Τι της βρήκε

Μπορεί με την λογική μας να γνωρίζουμε πως τους ανθρώπους δεν τους κρίνουμε από την εμφάνιση, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη την περίπτωση που μία πεθερά δεν θεωρεί ισάξια εμφανισιακά τη νύφη με τον γιο της. Δεν είναι καθόλου περίεργο να μην σε θέλει η πεθερά σου γιατί θα προτιμούσε, σύμφωνα με τα δικά της γούστα, μία ομορφότερη γυναίκα δίπλα στον γιο της. Οι παραπάνω σκέψεις μιας πεθεράς είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί α μην θέλει τη νύφη της. Σε τραβηγμένες καταστάσεις ισχύουν όλα τα παραπάνω, αλλά ένα και μόνο αρκεί για να μην σε θέλει! Το θέμα είναι αν μπορεί να επηρεάσει την σχέση με τον άντρα σου και να σου δυσκολέψει την καθημερινότητα.

Δεν σε θέλει η πεθερά – Πώς να το αντιμετωπίσεις

Η διπλωματική στάση είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Μην τραβάτε τις καταστάσεις στα άκρα. Αν έρθετε σε ρήξη με την πεθερά είναι πιθανό να έχετε προβλήματα σε βάθος χρόνου και με τον άντρα σας. Αν πάλι δεχτείτε παθητικά την κατάσταση είναι πιθανό να ξεσπάσετε όταν μαζευτούν μέσα σας τα αρνητικά συναισθήματα που δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε. Όπως καταλαβαίνεται και στις δυο περιπτώσεις τα αποτελέσματα σίγουρα δεν θα είναι υπέρ σας. Η ουδέτερη στάση σας θα μπορέσει να ισορροπήσει τις καταστάσεις. Προσέξτε μην φτάσετε στο σημείο να δημιουργήσετε δυο στρατόπεδα. Τότε ο άντρα σας θα είναι πραγματικά στη μέση και δύσκολα θα βάλει μπροστά την λογική για να ξεχωρίσει το δίκαιο από το άδικο.

Αν διαπιστώσετε πως η πεθερά σας δεν σας θέλει, μπορείτε να αποφύγετε τις πολλές συναντήσεις και συζητήσεις. Δείξτε τον απαιτούμενο σεβασμό στην μητέρα του άντρα σας αλλά απομακρυνθείτε με τρόπο. Εξηγήστε πολιτισμένα στον άντρα σας πως κάποια πράγματα σας ενοχλούν όπως θα ενοχλούσαν και τον ίδιο αν συνέβαιναν από την πλευρά της δικής σας μητέρας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην αρχίσετε α την κατηγορείτε στον άντρα σας. Επικεντρωθείτε σε αυτά που γίνονται και σας προβληματίζουν ώστε να συνειδητοποιήσει ο σύντροφος σας πως σας προσβάλλει και θίγεστε. Με οποιεσδήποτε υπερβολές θα χάσετε το δίκιο σας. Σε τέτοιου είδους σχέσεις καλώς ή κακώς χρειάζεται να βάλουμε νερό στο κρασί μας, αλλά σίγουρα όλα έχουν όρια. Σεβαστείτε τον εαυτό σας και την προσωπικότητά σας και δείξτε σε όλους πως είστε μία πολιτισμένη γυναίκα με παιδεία που ξέρει να κρατάει το επίπεδό της!