Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Σάλος με ιερέα σε παροξυσμό που πετάει έξω από «το ναό του» τα παιδιά γυναίκας που κηδευόταν!


Σάλος με ιερέα σε παροξυσμό που πετάει έξω από «το ναό του» τα παιδιά γυναίκας που κηδευόταν!

Άρων- άρων έφυγαν από τον καθολικό ναό της Σεντ Μέρις στο Μέριλαντ οι συγγενείς της Άγκνες Χικς, της οποία η κηδεία τελείωσε πριν ακόμα ξεκινήσει.

Ο αιδεσιμώτατος Μάικλ Μπριζ πέταξε έξω από «τον ναό του», όπως χαρακτηριστικά είπε, τα παιδιά και τον αδελφό της Χικς, λέγοντάς τους να πάνε αλλού να κηδέψουν το αγαπημένο του πρόσωπο. Μάλιστα, το παραλήρημά του είχε καταγραφεί σε βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα, και στη συνέχεια το κλιπ έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Ο λόγος του εκνευρισμού του ιερέα ήταν το γεγονός ότι ένα από τα πρόσωπα στο ναό κλώτσησε κατά λάθος το δισκοπότηρο που θα χρησιμοποιούνταν στην τελετή, λίγη ώρα πριν αρχίσει η κηδεία την περασμένη Τετάρτη. «Τότε βγήκε πραγματικά εκτός εαυτού. Πήγε στο μικρόφωνο και είπε ότι δεν θα γίνει η κηδεία, διατάζοντας τον κόσμο να τσακιστεί έξω από την εκκλησία του», δήλωσε η κόρη της Χικς σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η οικογένεια της μακαρίτισσας τηλεφώνησε στην αστυνομία, η οποία τους συνόδευσε σε ένα γραφείο τελετών που πραγματοποίησε τελικά την τελετή.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η κηδεία δεν έγινε τελικά στον ναό όπου η Χικς είχε βαπτιστεί και είχε ζητήσει ρητά να κηδευθεί, γέμισε θλίψη τους συγγενείς της.


Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε το βίντεο, ο ευέξαπτος ιερέας ζήτησε συγγνώμη με μια ανοικτή επιστολή όπου ανέφερε τα εξής: «Ξεστόμισα λέξεις που δεν λέω ποτέ και φέρθηκα απαράδεκτα σε ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνω και έχω ορκιστεί να υπηρετώ. Αντί να δείξω συμπόνια και αγάπη για την οικογένεια και τους φίλους της νεκρής, εστίασα στον θυμό μου με τελείως λάθος τρόπο».