Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Αργυρούπολη: Το τελευταίο του σημείωμα και οι αναρτήσεις του 15χρονου

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου», γράφει στο τελευταίο σημείωμα ο 15χρονος

Στο σημείωμα κατονομάζει έξι συμμαθητές ως ηθικούς αυτουργούς
Η πρώτη κατάθεση του πατέρα
Ακόμη μία ανείπωτη τραγωδία εξαιτίας του bullying, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αργυρούπολη με θύμα ένα 15χρονο αγόρι.

Ο 15χρονος, αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του. Το άτυχο αγόρι εντόπισαν οι ίδιοι του οι γονείς, μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσα στο δωμάτιο του απαγχονισμένο.Δίπλα του βρέθηκε σημείωμα που απέδιδε την πράξη του στο bullying, που φέρεται να δεχόταν στο σχολείο από συμμαθητές του.

Ο τραγικός αυτόχειρας φοιτούσε σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης.

Η πρώτη κατάθεση του πατέρα

Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις αρχές φανερώνουν άγνοια καθώς όπως φαίνεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 15χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του. Ο πατέρας του παιδιού μάλιστα φέρεται να ασχολείται με τα κοινά στην τοπική αυτοδιοίκηση

«Αυτοί με κατέστρεψαν – Καταστρέψτε τους»

Ο άτυχος νέος, είχε γράψει αρκετά σημειώματα στα οποία εξηγούσε την κόλαση του bullying που ζούσε στο σχολείο του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο τελευταίο από αυτά κατονομάζει έξι συμμαθητές του ως ηθικούς αυτουργούς.

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου», γράφει. Αφού κατονομάζει τους έξι συμμαθητές του καταλήγει: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους». Να σημειωθεί πως δεν υπήρχε ένα σημείωμα, αλλά πολλά στα οποία ο 15χρονος περιέγραφε το bullying που δεχόταν στο σχολείο από τους συμμαθητές τους.Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα social media ο 15χρονος έγραφε: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου».

Την υπόθεση ερευνά το Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, με τα ερωτήματα ωστόσο γύρω από την υπόθεση να παραμένουν αμείλικτα. Αρχικά αναφορικά με τον ρόλο των δασκάλων, η ευθύνη των οποίων είναι ιδιαίτερα αυξημένη, και στη συνέχεια με τη σχετική νομοθεσία γύρω από το bullying στα σχολεία, αλλά και τις ποινές που προβλέπονται σε ανήλικους που ασκούν bullying, μία ίσως πρώτη μορφή φασισμού, που εκδηλώνεται στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβίας, αλλά και νωρίτερα.