Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Βόλος: Βίασε δέκα γυναίκες και ήθελε να τον αφήσουν ελεύθερο!

Άφωνους άφησε τους δικαστές που απάρτιζαν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου το θράσος
ενός βαρυποινίτη που είχε καταδικαστεί για δέκα βιασμούς γυναικών, αλλά υπέβαλε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος με το αιτιολογικό ότι δεν τους έκανε και κανένα... μεγάλο κακό!

Ο κατάδικος, που εκτίει ποινή κάθειρξης 50,5 ετών (αλλά φυσικά θα εκτίσει τα 25), είχε επικαλεστεί την «καλή διαγωγή» του για να διεκδικήσει με το νόμο Παρασκευόπουλου την υφ’ όρων απόλυσή του από το σωφρονιστικό κατάστημα της Μαγνησίας όπου κρατείται. Το αίτημά του είχε υποβληθεί στις 27 Μαρτίου και εξετάστηκε τις τελευταίες ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο τον κάλεσε σε ακρόαση.


Οι δικαστές άκουσαν έκπληκτοι τον αμετανόητο βαρυποινίτη να ισχυρίζεται κυνικά ότι δεν έκανε κακό στις γυναίκες στις οποίες επιτέθηκε κι ότι «αν ήθελε να τις βλάψει, θα τις σκότωνε»! Όπως ήταν επόμενο, διαπίστωσαν ότι δεν έδειχνε το παραμικρό ψήγμα μεταμέλειας κι ότι δεν είχε καν συναίσθηση του εφιάλτη που προκάλεσε σε δέκα γυναίκες κι έτσι απέρριψαν την αίτησή του με συνοπτικές διαδικασίες και τον έστειλαν πίσω στο κελί του.