Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπεσαμέλ που έχετε φτιάξει ποτέ!

Υλικά Συνταγής


1 ½ λίτρο γάλα φρέσκο σε θερμ. δωμ.
6 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
3 κ.σ. βούτυρο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
1 ή 2 αυγά προαιρετικά

Εκτέλεση

Η δόση για τη γρήγορη και εύκολη μπεσαμέλ με κορν φλάουρ είναι για μεγάλο ταψί, γι’ αυτό αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέτριο πυρέξ, φτιάξτε τη μισή ποσότητα.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό). Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

Η συνταγή μου για εύκολη και γρήγορη μπεσαμέλ με κορν φλάουρ, παραμένει βελούδινη, τρεμουλιαστή και αφράτη ακόμα και μετά από ώρες και μπορεί να γίνει με ή χωρίς αυγά.