Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Οικονομικό και νόστιμο φαγητό!!! Χοιρινό με ρύζι

Υλικά (2-3 μερίδες):


για το χοιρινό:
1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. μέλι
1-2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
μείγμα πιπεριών


για το ρύζι:
1 κούπα ρύζι
1/2 κούπα κτψγμ λαχανικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κ.σ. νοστιμιά
2 κούπες ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:

Ρύζι: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ρύζι και τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1'-2'. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το νερό , αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να πιει το νερό και να είναι σπιρωτό.

Χοιρινό:Πλένουμε καλά το κρέας το αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το ελιόλαδο. Τσιγαρίζουμε καλά για 4'-5' να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε, το μπαλσάμικο και την μουστάρδα και λίγο ζεστό νεράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μελώσει το κρέας μέσα στην σαλτσούλα.

Έτοιμα, καλή όρεξη!!