Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Ένα πανεύκολο γλυκό Πανακότα ζελέ με φράουλες!!

Μια συνταγή για ένα φανταστικό γλυκάκι, πανεύκολο για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας!!!

Ετοιμάζουμε την πανακότα : βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν. Σε 10 κ.σ. νερό διαλύουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε για 4′. Την ανακατεύουμε με το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2′.

Φτιάχνουμε χωριστά τα φρουί ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες αφαιρώντας συνολικά 100ml νερό από το κάθε φακελάκι.

Σε ένα γυάλινο σκεύος ή φόρμα για ζελέ τοποθετούμε μια στρώση πανακότα και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις πήξει ρίχνουμε μια στρώση ζελέ και το βαλζουμε  ξανά στην κατάψυξη. Ακολουθούμε τη διαδικασία αυτή εναλλάξ με πανακότα και ζελέ τελειώνοντας με ζελέ.

Χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα και στολίζουμε με τις φράουλες.