Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Κορνεδακια αλμυρά με γέμιση κοτόπουλο για μικρά και για.....μεγάλα παιδιά

Κορνεδακια αλμυρά με γέμιση κοτόπουλο.


Για τη ζύμη:

1.5κιλο αλεύρι,
3αυγα,
1κ.γ ζάχαρη,
2κ.γ αλάτι,
1φλυτζ τσαγιού σπορελαιο,
2φλυτζ τσ χλιαρό γάλα,ένα κομματάκι νωπή μαγιά ή μια ξηρή, ζυμωνουμε κ αφήνουμε να φουσκώσει.

Παίρνουμε μικρές μπάλες κ τυλίγουμε γύρω από το μεταλλικό χωνάκι,αλλειφουμε αυγό με λίγο νερό κ σουσάμι. Ψήνουμε ως να ροδισει. Για τη γέμιση 500γρ στήθος,το βράζουμε σχεδόν να ψηθεί.

Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο,δύο μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια,το κοτόπουλο ψίχα,να σοταριστουν. Προσθέτουμε δύο πράσινες πιπεριές μέτριες ψιλοκομμένα,αλάτι, πιπέρι,100ml γάλα,100γρ μυζήθρα κ 100γρ κασέρι. Γεμίζουμε τα κορνεδακια κ έτοιμα.


Νόπη Παρουτσίδου