Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Μαμαδίστικο φαγητό! Κοτόπουλο κοκκινιστό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:


250 γρ. φέτα
6 μπούτια κοτόπουλου
1 κ.σ. + 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 μεγάλες λιωμένες σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Πιπέρι

 Πώς να το φτιάξετε:

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και ροδίζουμε τα μπουτάκια. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για 10´ λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5´ λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα κρεμμύδια. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το ζουμί του, τη ρίγανη και το πιπέρι. Προσθέτουμε τέλος, ξανά τα μπουτάκια στη σάλτσα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40´ λεπτά. Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα σε κομματάκια και πασπαλίζουμε από πάνω. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15´ λεπτά.