Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Παγωτό σάντουιτς Στρατσιατέλα αλλά και σε ποτήρι με χειροποίητη σάλτσα φράουλες..!

Απλά ακαταμαχητο..! Παγωτό σάντουιτς στρατσιατελα αλλά και σε ποτήρι με χειροποίητη σάλτσα φράουλες..! Ευχαριστώ την φίλη μου Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou για την υπέροχη συνταγή! ΣΥΝΤΑΓΉ ΕΔΏ..................................................................... Παγωτό σάντουιτς Στρατσιατέλα.


500 ml γάλα φρέσκο
1 ζαχαρουχο
2 φακ. Garni βανίλια
1 φακ. Άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 κ.σ. μέλι
1 σακ. Νιφάδες κουβερτούρας
2 πακ. Digestive
2 κουβερτουρες γάλακτος

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το γάλα, την garni, το άνθος αραβοσίτου, το ζαχαρουχο, το μελι Και χτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι να σφίξει και να αφρατεψει το μείγμα μας... Στο τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες κουβερτουρας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα κορνέ με φαρδιά μεγάλη μυτη και βάζουμε μια ποσότητα πάνω σε ένα μπισκότο, καπακωνουμε με ένα άλλο μπισκότο και πατάμε ελαφρά ώστε η κρέμα να πάει παντού.... τα βάζουμε στην κατάψυξη πανω σε λαδόκολλα για 2-3 ώρες.. Μετά λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος, αφήνουμε λίγο να χλιαρεψει , παίρνουμε ένα ένα τα σάντουιτς, τα βουτάμε μέχρι την μέση και τα τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη στην λαδόκολλα...
Στο υπόλοιπο παγωτο που έμεινε το έβαλα σε ένα μπολ, έριξα μπισκότο σε κομμάτια και το εβαλα και αυτό στην κατάψυξη...

Την ιδέα για το άνθος αραβοσίτου την πήρα από την Gogo Samiou..